terakot-fayansФирма Бизнес Консулт БГ – ЕООД предлага лепене на фаянс и теракот на изключително добри цени.

Лепенето на плочки като цяло е тънкост, която може да се изпипа само от квалифицирани специалисти, които имат опит в бранша. Тази дейност трябва да се извърши от майстор, ако желаете плочките ви да изглеждат добре, да са подравнени, на едно ниво, с правилен наклон, без кухини и лесна чупливост, нивелирани и подредени правилно.

Какви проблеми могат да възникнат при самостоятелното лепене на фаянс и теракот?

Тази дейност изисква предварителен избор на качествени материали, подготовка на повърхността, както и правилно залепяне на плочките. Ако тя се извършва от начинаещ, то риска от грешки е много голям. Сред най-често допусканите грешки, които може да направи един начинаещ са:

Неправилен избор на лепило – неправилният избор на лепило може да доведе до недобро залепване на плочките, в резултат на което те да станат лесно разместяеми, незалепнали, което ще позволи по-лесното им счупване, а това е излишен разход.

Неподготвяне на повърхността – повърхността, върху която ще се лепят плочките трябва да е в идеално състояние, добре почистена, равна и позволяваща залепването им, за да бъде резултата ефективен.

Неправилно нанасяне на лепилото – ако лепилото бъде неправилно нанесено върху плочките, това може да доведе до възникването на кухини след поставяне, които са уязвими на счупване при натиск, заради липсата на здрава основа.

Неправилно залепване на плочките – неправилното залепване на плочките веднага би било забележимо при изкривяване на фугите, което би създало неприятен визуален ефект.

Липсата на нивелация – ако плочките не бъдат нивелирани има опасност да се появят неравности. Например една да стане по-висока, друга по-ниска и пр.

Неправилен наклон – при поставяне на плочки на пода в баня е задължително наклона да е към сифона, където ще се оттича водата. Ако няма такъв наклон или той е в друга посока, има опасност да се събира постоянно вода в някой ъгъл на банята, тоест тя да не се оттича добре.

Нефугиране на плочките – неправилното фугиране, неоставянето на фуги или нефугирането също би създало неприятен визуален ефект, а също би позволило проникването на влага и други неща между плочките, което не е препоръчително.

Всички тези проблеми няма да възникнат при използване на услуги от професионалист за лепене на плочки от фаянс и теракот.

Ако имате нужда от залепяне на фаянс или теракот върху пода и/или стените на вашата баня, коридор, стая или друг вид помещение, можете да поръчате тази услуга тук, при нас.

Цената за лепене на 1 квадрат плочки с  материали е: 23,90 лв.

Крайна цена за залепяне се определя индивидуално спрямо квадратурата, където ще бъдат поставяни фаянсовите или теракотени плочки.

Лепене на фаянс и теракот цени

Хастар за плочки до 2,5 см., с материали м2 13,10
Фаянс, теракот, гранитогрес – стандартно редене, с  материали (лепило, фуга) м2 23,90
Фаянс, теракот, гранитогрес – диагонално редене, с материали (лепило, фуга) м2 25,10
Цокъл – фабричен, с материали м 7,30
Цокъл – рязан от нас, с материали м 7,80
Фриз за стена и под м 7,30
Направа праг, с материали м 43,00
Изграждане на кутия за изход на тоалетни чинии, с материали бр. 43,00
Монтаж PVC лайсни по ъгли – труд м 3,30
Монтаж алуминиеви лайсни по ъгли – труд м 6,70
Камък м2 по договаряне
Мрамор м2 по договаряне

Свържете се с нас на телефон 0877989400 или e-mail за да получите повече информация.